Avantajul tratamentelor naturiste

Este foarte important sa intelegem ca nu exista mai multe tipuri de medicina, medicina traditionala si medicina alternativa, ci doar exista mai multe posibilitati de a veni in ajutorul persoanelor cu diferite afectiuni. Solutia naturala de tratament se dovedeste a fi calea blanda si armonioasa fara efecte secundare negative in tratarea diferitelor afectiuni si care se pote asocia foarte usor cu tratamentele traditionale, imbunatatind efectele acestora.

Daca ar fi sa facem o calatorie imaginara in timp inaintea aparitiei antibioticelor si a medicamentelor de sinteza, plantele medicinale reprezentau aproape singura formula de tratament a diferitelor afectiuni. Mai exista si in prezent tratate vechi de medicina bazate pe plante sau substante medicinale naturale, care au fost folosite odinioara de medici sau de studentii la medicina, din care putem studia indicatiile in vindecarea diferitelor boli.O data cu dezvoltarea medicamentelor, aceste tratate sunt parca uitate si chiar excluse din programul studentilor la medicina.

Poate o explicatie pentru folosirea tot mai excesiva a tratamentelor medicamentoase inaintea tratamentelor naturale este faptul ca efectul medicamentelor este mai rapid, in detrimental eficientei pe termen lung, spre diferenta de terapiile naturale care au nevoie de un timp mai indelungat pentru a actiona, insa efectul acestora este pe o perioada mult mai lunga deoarece armonizeaza organismul si il ajuta sa isi redescopere capacitatile de refacere si regenerare ducand la vindecare. Tratamentele bazate pe substante naturale stimuleaza mecanismele proprii de repunere in forma de care fiecare fiinta dispune, in mod firesc inca de la nastere. Produsele naturale contin diverse principii active , menite sa compenseze si sa amplifice treptat actiunile specifice ale organismului viu de eliminare prin mijloace proprii a suferintei si bolii.

Cunoastem deja ca pentru multe afectiuni, HTA- de exemplu, tratamentul medicamentos trebuie continuat toata viata – deci nu putem spune ca pacientul se vindeca, ci ca doar tine afectiunea sub control.

Efectul medicamentelor de sinteza nu poate fi contestat, foarte multe boli au fost aproape eradicate prin folosirea antibioticlor si tuberculostaticelor, multe vieti au fost si sunt salvate prin tratamentele medicamentoase, insa adimistrarea numai a medicamentelor in exces dealungul timpului s-a dovedit a fi o mare greseala. Utilizarea exceseiva a antibioticelor a condus la aparitia diferitelor tipuri de rezistente microbiene. De la an la an sunt mai multe victime datorita folosirii excesive a medicamentelor si a efectelor secundare ale acestora. In SUA conform statisticilor sunt o suta de mii de decese anuale, avand drept cauza folosirea medicamentelor in mod excesiv sau eronat, iar peste doua milioane de persoane sunt dependente si sufera din cauza efectelor secundare ale acestora. Conform raportului intocmit de FDA ( Foud and Drug Adimistration) ( Cel mai dur for mondial de administrate si avizare a medicamentelor din lume), numarul deceselor provocate de medicamente a crescut de la 5.519 in 1998 la 15.107 in 2005, iar mortalitatea prin abuzul de medicamente se afla pe locul 5 in lume. Sunt concluzii ingrijoratoare pe care medicii si oamenii de stiinta nu au putut sa le prevada si care trebuie sa le luam in considerare, mai ales ca incepem cu totii sa simtim efectele mutatiilor genetice la produsele agricole, folosirea aditivilor la alimentari in alimentele de baza, contaminarea crescuta a apei si solului, stresul constient si inconstient cauzat de o lume mult mai nesigura si cu ritm mult mai alert.

In prezent toti mai multi oameni devin adeptii tratamentelor naturiste, realizand ca prin alimentatia zilnica, nu reusesc sa isi aduca aportul necesar zilnic de nutrienti, vitamine, antioxidanti, minerale si oligoelemente de care au nevoie pentru a-si mentine si recapata starea optima de sanatate. Timpul, si experienta ne-a demonstrat ca nu putem sa fim rupti de Natura si ca indepartarea noastra potenteaza si mai mult suferintele. Sunt tari care realizeaza ca terapiile naturiste au efecte reale de vindecare si sunt incluse in bugetul de asigurari de sanatate.

Compania CaliVita INTERNATINAL fabrica si comercializeaza suplimente nutritionale de calitate superioara, care contracareaza efectele nefaste asupra sanatatii noastre, a poluarii din aer si sol si a „imbunatatirii” alimentelor cu aditivi alimentari. Suplimentele nutritionale sunt concepute si dezvoltate dupa tratate medicinale traditionale cat si dupa ultimele descoperiri in nutritie.

Consumul adecvat si regulat al acestor suplimente alimentare este o parte indispensabila a vremurilor in care traim, unde factorii care ne influanteaza starea de sanatate sunt potentati de o viata tot mai stresanta si solicitanta, chiar si atunci cand credem ca suntem sanatosi.

Caracteristicile suplimentelor alimentare CaliVita:

 • nu sunt produse de sinteza (medicamente)
 • Sunt lipsite de efecte secundare negative
 • Sunt preparate din culturi ecologice fara utilizarea ingrasamintelor chimice in zone nepoluate, strict monitorizate si controlate.
 • Procesele de preparare si extragere sunt modern avand ca baza presarea la rece si in vid fara a se distruge propritatile materiilor prime.
 • nu creeaza dependenta
 • Suplimentele alimentare sub forma de tabletele au structura lamelara, tip sfera in sfera, astfel dupa ce sunt inghitite se dizolva retard, pe o perioada de timp suficient de mare cat sa asigure asimilarea corespunzatoare de catre organism.
 • au o structura chelatizata, in sensul ca mineralele din compozitie sunt legate intre ele prin lanturi lungi de aminoacizi, fapt ce face ca absorbtia intestinala sa fie optima.


Preparatele CaliVita Interantiona au urmatoarele avize:

 • Organele abilitate din Romania (inclusiv avizul Ministerului Sanatatii).
 • Produsele pentru sportivi au avizul Institutului National de cercetare pentru sportivi, laboratorul de control dopping.
 • Toate detin avizul Food and Drug Administration din S.U.A. (sau F.D.A. – www.Fda.gov) – cotat a fi cel mai dur for mondial pentru avizarea produselor destinate alimentatiei si sanatatii.


Produsele se adreseaza:

 • de la noul nascut (inainte, in timpul si dupa sarcina) pana la cel mai inaintat in varsta,
 • persoanelor care desfasoara diferite activitati fizice sau vor sa faca sport (cu atat mai mult sportivilor de performanta),
 • persoanelor care desfasoara o intensa activitate intelectuala,
 • omului modern – afectat de stres, tutun, alcool, cafea, aer poluat, radiatii, apa tratata chimic, alimente agricole modificate genetic, sau obtinute si preparate artificial, etc.
 • persoanelor care doresc sa-si trateze pe cale naturala diferite afectiuni, abordand astfel solutii de vindecare mai blande si mai armonioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *