Analiza de sange Darkfield

Soarta noastra se scrie intr-o picatura de sange

S-a stabilit ca viata si starea de sanatate a oricarei persoane pot fi descifrate intr-o picatura de sange. Cu ajutorul videomicroscopului cu putere ridicata de marire, pe baza aspectului si a compozitiei sangelui proaspat (plasmei sanguine, hematiilor, leucocitelor si trombocitelor), putem obtine o imagine clara a starii noastre de sanatate. Multe aspecte evidentiate la nivelul plasmei sanguine si al elementelor figurate din sange raman neobservate la examenul microscopic clasic.

Sangele , acest fluid pretios transporta oxigenul de la plamani la organe, tesuturi si cellule, apoi preia dioxidul de carbon din celule si il transporta inapoi la plamani. De asemenea, directioneaza substantele nutritive din intestine si ficat, iar de aici mai departe la toate organele; produsele rezultate in urma metabolismului celular sunt dirijate spre rinichi si alte organe, prin care sunt eliminate din organism sub forma de reziduuri. Pe langa aceasta, sangele are un rol deosebit de important si in protectia organismului, leucocitele, proteinele si imunoglobulinele din compozitia sa mentinand buna functionare a sistemului imunitar.

Sub microscopul darkfield, care examineaza sangele ,,viu “, nu cel mort, cercetatorii din Germania, care au folosit primii acesta metoda au observat ca fiinta umana este plina de paraziti naturali. Acesti paraziti sunt inofensivi in stadiile lor incipiente, dar atunci cand ajung intr-un ciclu mai mare de dezvoltare, acestia ataca celulele rosii din sange.

S-au facut multe cercetari si cu aceasta tehnica de microscopie stim cum arata o imagine de sange sanatos, de asemenea stim si cum arata o proba de sange nesanatos. Majoritatea dintre noi ne aflam undeva la mijloc. Un numar tot mai mare de specialisti in domeniul sanatatii au constatat ca utilizarea acestei tehnici permite inspectarea dinamicii celulare care in mod normal, nu se observa in analizele efectuate cu ajutorul testelor medicale ortodoxe.

Ce vedem in picatura de sange ?

Forma celulelor rosii si albe, marimea si relatia dintre acestea cat si elementele straine din sange (cristale de acid uric si colesterol, fungi, micelii, mucegaiuri, ciuperci, bacterii, paraziti si spirochete).

Frecvent poate fi observata agregarea globulelor rosii (eritrocitelor) sub forma unui sirag de margele. Aceasta se intampla in cazul persoanelor care nu se alimenteaza adecvat grupei lor sanguine, sub efectul aderarii lectinelor.
Agregarea eritrocitelor sub forma unor rulouri ( fisicuri de bani), cara poate aparea ca urmare deshidratarii, stresului, oboselii, PH-ului (echilibrului alcalin), prezenta unor niveluri excesiv de ridicate de radicali liberi sau in cazuri mai severe poate arata o stare precanceroasa.

Datorita acestei agregarii, eritrocitele nu circula suficient de bine pentru a furniza oxigen in cazul in care este nevoie. Conditia favorizeaza, de asemenea, dezvoltarea de organisme nesanatoase, care pot supravietui intr-un mediu care este mai putin oxigenat. Ciupercile, bacteriile si virusii necesita mai putin oxigen decat tesutul sanatos.

Modificarile dimensiunilor eritrocitelor sunt semnele unei anemii datorate carentei de fier, acid folic sau vit B12.


Prezenta formelor erotrocitare (Pokilocite, Sferocite, Dacriocite, Echinocite, Acantocite, Stomatocite, Eliptocite, Codocite, Drepanocite) este efectul negativ al radicalilor liberi, determinand diferite tulburari.

Putem observa aspectul leucocitelor (granulocite, limfocite si monocite), forma, dimensiunea precum si relatia dintre ele. Marimea , mobilitatea redusa sau crescuta a acestora ne indica diferite tulburari ale sistemului imunitar.
 

Se pot vizualiza si ateroame – asa numitele plachete sau plachetele Enderlein – care se formeaza pe peretii vaselor sanguine (arterelor) si se datoreaza acumularii unor substante cu continut de grasimi si fire de fibrina. Prezenta acestora ne indica indirect, existenta proceselor aterosclerotice in vasele sanguine.

Pot fi observate si proteinele participante la coagulare, firele de fibrina, ceea ce indica riscul formarii cheagurilor si producerii infarctului miocardic si accidentelor vasculare cerebrale.

Examenul la microscopul in camp intunecat pune in evidenta si prezenta metalelor grele in sange.

Analiza darkfield este folosita in special pentru prevenirea bolilor, aceasta putand determina starea de sanatate in urma careia medicul currant se poate orienta.

Analiza darkfield este o procedura noninvaziva si se efectueaza pe loc prin inteparea pulpei degetului si asezarea picaturii de sange pe lama de sticla care se ataseaza unui microscop de inalta rezolutie. Medicul poate observa astfel ce se intampla in organismul nostru.

Este important ca pacientul sa nu manance 3 ore inainte de investigatie.

Dr. Delia Enache

  • Medic consultant Centrul Medical Sanatatea
  • Medic specialist epidemiologie
  • Specialist in metoda DarkField – UNIVERSITY of CAMBRIDGE